Bekijk
onze
nieuwe
collectie

 

 

Winterslinger

Winterslinger

Onze winterslinger is geen fabrieksslinger uit verre landen. Deze handgemaakte slinger is met veel liefde en passie in Nederland genaaid. Dit is een slinger met een missie. Met deze vrolijke winterslinger van Vier de Tijd maak je van elke gelegenheid een feestje.

Geef de slinger cadeau voor een verjaardag, kraambezoek, verhuizing of het behalen van een diploma. Haal de winter in huis en laat zien wat jij écht belangrijk vindt in het leven. Vier samen een winterfeestje.

Deze stoffen slinger van biologisch katoen gaat niet kreuken. Weg met al die plastic slingers, koop direct een slinger voor het leven. Ook in de kleuren van de andere seizoenen verkrijgbaar.  

Specificaties:   

 

Materiaal

vlaggetjes biologisch katoen

Productie

Sociale werkplaats in Nederland. Wij vermelden bij elke slinger wie de slinger heeft genaaid.

Lengte slinger

8 meter

Aantal vlaggen

21 vlaggen ( h 23 cm x b 18 cm)

Afwerking vlaggen

Dubbellaags

Aantal huisjes

4 huisjes (h 23 cm x b 16,5 cm)
Deze huisjes op z’n kop staan symbool voor de zieke kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis waarbij het leven op zijn kop staat.

Kleur lint

Licht blauw

Keur vlaggen

IJsblauw, rozeparelgrijs, Grijsgroen, licht paars, blauw, grijs en antiek brons

Symbolen op vlaggen

Kaarsje, muts, hartje, sneeuw vlokje, schaats, roodborstje

Wasbaar

op 30 graden


De winter

De winter begint in Nederland van 21 december tot en met 20 maart. Dit is het koudste seizoen van het jaar. De temperaturen dalen regelmatig tot onder het vriespunt en de dagen worden korter. Tijdens deze periode dragen we dikke jassen en mutsen. We steken kaarsen aan en proberen het in huis gezellig te maken.

Na een stevige vorst mogen de schaatsen weer uit het vet.


Prijs: €32,00
Aantal:

De verzendkosten binnen Nederland zijn €4,00 per bestelling.
Voor bestellingen naar het buitenland zijn de verzendkosten €9,00.

Huisje op zijn kop

Als je goed kijkt zie je tussen de vlaggetjes vier verschillende huisjes op zijn kop hangen. De huisjes staan symbool voor het leven van al die mensen waarbij het leven op zijn kop staat. Het gaat om de mensen waarbij het leven niet vanzelfsprekend is, zoals ernstig zieke kinderen of mensen met een beperking.

Geen plastic afval

De slingers van Vier de Tijd verdwijnen in tegenstelling tot de plastic slingers niet na gebruik in de afvalbak. Duurzaamheid en hergebruik vinden wij belangrijk. Deze slingers geef je eenmalig cadeau en kan je een leven lang voor elke bijzondere gelegenheid ophangen.

Origineel cadeau

De slingers zijn een ideaal kraam-, verjaardags- of verhuiscadeau. Met deze slingers kan jij een bijzondere boodschap afgeven. De slinger staat voor een betere wereld en laat zien dat jij het belangrijk vindt dat iedereen om ons heen mee doet.

Relatiegeschenk

De slingers kunnen ook als relatiegeschenk worden ingezet. Wil jij als bedrijf laten zien wat je écht belangrijk vindt? Neem contact met ons op, dan bespreken wij de mogelijkheden.

Wil jij ook iets vaker de slingers ophangen?

»koop nu een slinger

VIER GROOT, koester klein.

Huisje op zijn kop

Als je goed kijkt, zie je tussen de vlaggetjes vier verschillende huisjes op zijn kop hangen. De huisjes staan symbool voor het leven van al die mensen waarbij het leven op zijn kop staat. Het gaat om ernstig zieke kinderen en mensen met een beperking. 

Meer dan een slinger

 

Nederlandse productie

Vier de Tijd laat de handgemaakte slingers door het Textielatelier van Reinearde in Veenendaal maken. In dit atelier werken mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid. Het is een bewuste keuze om de Slingers niet in Aziatische landen te laten produceren. Vier de Tijd kiest voor lokale handgemaakte productie en wil mensen waarbij het leven niet altijd vanzelfsprekend verloopt vertrouwen geven.

Biologisch katoen

Vier de Tijd staat voor duurzaamheid en wil zo min mogelijk negatieve impact op het milieu maken. Wij kiezen voor duurzame biologische grondstoffen. De vlaggetjes van Vier de Tijd zijn gemaakt van biologisch katoen. De katoen wordt verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest of pesticiden. Het is tevens gespannen zonder toevoeging van chemicaliën. Dit zorgt ervoor dat biologisch katoen beter is voor zowel het milieu als voor de gezondheid van de katoenboeren en hun dieren.

Maatschappelijk impact

Niet voor iedereen is het leven vanzelfsprekend. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen elke dag ernstig zieke kinderen. Kinderen waarbij de tijd letterlijk stil staat, terwijl ze eigenlijk net als iedereen de tijd horen te vieren. Vier de Tijd doneert voor elke verkochte slinger een bedrag van vier euro aan Stichting Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis. Hiermee hopen we een bijdrage te kunnen leveren voor een kindvriendelijk verblijf in het kinderziekenhuis. Zodat een ziek kind zich even geen patiëntje, maar een kind mag voelen. 

Geen plastic

Wij zijn ons pas een jaar of 25 bewust van het verschijnsel ‘plastic soup ’. Langzaam worden wij ons bewust wat plastic voor gevolgen heeft voor onze kinderen. Ongeveer 40 procent van alle plastic producten wordt al binnen een maand weggegooid. Een deel van het plastic komt in de natuur terecht. Wetenschappers maken zich grote zorgen welke gevolgen de microplastics voor onze gezondheid hebben. Plastic afval heeft ook grote gevolgen voor de natuur. Vier de Tijd wil een wereld zonder plastic slingers. De slingers van Vier de Tijd zijn gemaakt van biologisch katoen en kunnen een leven lang worden opgehangen. Dus een slinger voor het leven.

Samenwerken

Vier de Tijd wil mensen verbinden. Heb jij een onderneming en ben jij opzoek naar een origineel relatie-, kerst-, jubileum- of verjaardagsgeschenk?
Wij bieden zakelijke klanten de mogelijkheid een combipakket van alle vier de seizoenslingers af te nemen. Wil jij je medewerkers écht in het zonnetje zetten? Hang vandaag nog onze slingers op en laat zien wat jij als ondernemer écht belangrijk vindt.

Ervaringen
Onze dochter heeft in het Wilhelmina Kinderziekenhuis gelegen. Wij weten als geen ander hoe heftig een ziekenhuisopname is. Prachtig om doormiddel van een slinger een kleine bijdrage te kunnen leveren.
Yvonne Drost
Ik heb een slinger voor mijn nichtje gekocht. Ze is recent bevallen van een dochter. Zo'n slinger is een onwijs leuk kraamcadeau!
Robert Nieuwkoop
Ik was opzoek naar een duurzaam realtiegeschenk. Per toeval kwam ik op deze site terrecht. Inmiddels hebben wij meerdere slingers afgenomen. Hierdoor leveren wij zakelijk een kleine maatschappelijke bijdrage. 
Marjan V.

Vier de Tijd   •   Valkenburgweg 7   •   3984 RA   •   Odijk   •    info@vierdetijd.nl

2022 - Vier de Tijd | Ontwerp & realisatie: Matthja.nl & De Goudse Wolf