Bekijk
onze
nieuwe
collectie

 

 

Ons verhaal

Na het verlies van onze tweeling Guus en Jasmijn en de geboorte van onze dochter Sara stond ons leven op zijn kop. Sara werd namelijk met 28 weken en 5 dagen veel te vroeg geboren. Na een maandenlange ziekenhuisopname werd vervolgens een meervoudige beperking bij onze dochter gediagnostiseerd. Sara zou nooit zelfstandig kunnen lopen, praten en eten.

Koester de kleine momenten

Inmiddels zijn we drie jaar verder. Sara heeft nog nooit een woord met ons gesproken. De artsen verwachten dat ze dit ook nooit gaat doen. Toch heeft ze ons al veel geleerd. Ze heeft ons laten zien waar het leven écht om draait.
Door haar zijn wij anders gaan leven.

Waar wij vroeger de grote successen in het leven najaagden, zijn wij juist de kleine momenten in het leven gaan koesteren. Waar wij vroeger dachten dat het leven voor iedereen vanzelfsprekend is, weten wij nu dat er veel kinderen zijn die voor hun toekomst moeten vechten.

Levensslinger

Susanne besloot voor de eerste verjaardag van Sara een prachtige katoenen handgemaakte slinger te maken. Wij noemden het een levensslinger. Haar hele leven zouden wij deze slinger gebruiken. Alle bijzondere momenten zouden wij samen vieren. Momenten die voorheen vanzelfsprekend waren, maken ons als gezin nu écht gelukkig.

Voldoende reden voor een feestje

Wij besloten ons leven met Sara anders te vieren. Ondanks het ontbreken van de grote ‘successen’ is er voor ons voldoende reden voor een feestje. Wij vierden andere hoogtepunten, zoals het ontslag uit het ziekenhuis, het samen zijn met familie en een prachtige glimlach van onze dochter.
Tegelijkertijd lag Sara regelmatig in het ziekenhuis. Steeds vaker werden wij geconfronteerd met een andere wereld. De wereld van zieke kinderen. Kinderen die voor hun toekomst moeten vechten. Waarbij het leven niet vanzelfsprekend is.

En onze slinger was ‘geboren’

Susanne en ik droomden ervan iets voor deze groep te willen doen, maar wij voelden ook de drang het leven te willen vieren.
Wij maakten een afspraak met een grafisch ontwerper. Zij ontwierp vier verschillende levensslingers. Elke slinger kreeg de typische kleuren van het seizoen. Het werd een voorjaar-, zomer-, herfst- en winterslinger.
De designs werden op 1.000 meter biologisch katoen gedrukt. Alle rollen katoen werden bij de sociale werkplaats ‘Het Naaiatelier’ in Veenendaal afgeleverd. Hier werken bevlogen mensen die de kleine dingen in het leven waarderen.

 

Hang jij samen met ons de slingers op?

 

 

Vier de Tijd steunt de Vrienden WKZ

Vier de Tijd doneert per verkochte slinger een symbolisch bedrag van 4 euro aan de Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis. Hiermee willen wij een bijdrage leveren voor een kindvriendelijk verblijf in het kinderziekenhuis. Zodat een ziek kind zoals Sara zich even geen patiëntje, maar een kind mag voelen.
Susanne, Sara en Klaas zetten zich in voor een gelukkige en duurzame wereld. Ondanks ons drukke leven mogen wij nooit vergeten waar het leven echt om draait. Sara zou zeggen: ‘VIER GROOT, koester klein’.

 

Wil jij ook iets vaker de slingers ophangen?

»koop nu een slinger

VIER GROOT, koester klein.

Huisje op zijn kop

Als je goed kijkt, zie je tussen de vlaggetjes vier verschillende huisjes op zijn kop hangen. De huisjes staan symbool voor het leven van al die mensen waarbij het leven op zijn kop staat. Het gaat om ernstig zieke kinderen en mensen met een beperking. 

Meer dan een slinger

 

Nederlandse productie

Vier de Tijd laat de handgemaakte slingers door het Textielatelier van Reinearde in Veenendaal maken. In dit atelier werken mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid. Het is een bewuste keuze om de Slingers niet in Aziatische landen te laten produceren. Vier de Tijd kiest voor lokale handgemaakte productie en wil mensen waarbij het leven niet altijd vanzelfsprekend verloopt vertrouwen geven.

Biologisch katoen

Vier de Tijd staat voor duurzaamheid en wil zo min mogelijk negatieve impact op het milieu maken. Wij kiezen voor duurzame biologische grondstoffen. De vlaggetjes van Vier de Tijd zijn gemaakt van biologisch katoen. De katoen wordt verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest of pesticiden. Het is tevens gespannen zonder toevoeging van chemicaliën. Dit zorgt ervoor dat biologisch katoen beter is voor zowel het milieu als voor de gezondheid van de katoenboeren en hun dieren.

Maatschappelijk impact

Niet voor iedereen is het leven vanzelfsprekend. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen elke dag ernstig zieke kinderen. Kinderen waarbij de tijd letterlijk stil staat, terwijl ze eigenlijk net als iedereen de tijd horen te vieren. Vier de Tijd doneert voor elke verkochte slinger een bedrag van vier euro aan Stichting Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis. Hiermee hopen we een bijdrage te kunnen leveren voor een kindvriendelijk verblijf in het kinderziekenhuis. Zodat een ziek kind zich even geen patiëntje, maar een kind mag voelen. 

Geen plastic

Wij zijn ons pas een jaar of 25 bewust van het verschijnsel ‘plastic soup ’. Langzaam worden wij ons bewust wat plastic voor gevolgen heeft voor onze kinderen. Ongeveer 40 procent van alle plastic producten wordt al binnen een maand weggegooid. Een deel van het plastic komt in de natuur terecht. Wetenschappers maken zich grote zorgen welke gevolgen de microplastics voor onze gezondheid hebben. Plastic afval heeft ook grote gevolgen voor de natuur. Vier de Tijd wil een wereld zonder plastic slingers. De slingers van Vier de Tijd zijn gemaakt van biologisch katoen en kunnen een leven lang worden opgehangen. Dus een slinger voor het leven.

Samenwerken

Vier de Tijd wil mensen verbinden. Heb jij een onderneming en ben jij opzoek naar een origineel relatie-, kerst-, jubileum- of verjaardagsgeschenk?
Wij bieden zakelijke klanten de mogelijkheid een combipakket van alle vier de seizoenslingers af te nemen. Wil jij je medewerkers écht in het zonnetje zetten? Hang vandaag nog onze slingers op en laat zien wat jij als ondernemer écht belangrijk vindt.

Ervaringen
Onze dochter heeft in het Wilhelmina Kinderziekenhuis gelegen. Wij weten als geen ander hoe heftig een ziekenhuisopname is. Prachtig om doormiddel van een slinger een kleine bijdrage te kunnen leveren.
Yvonne Drost
Ik was opzoek naar een duurzaam realtiegeschenk. Per toeval kwam ik op deze site terrecht. Inmiddels hebben wij meerdere slingers afgenomen. Hierdoor leveren wij zakelijk een kleine maatschappelijke bijdrage. 
Marjan V.
Ik heb een slinger voor mijn nichtje gekocht. Ze is recent bevallen van een dochter. Zo'n slinger is een onwijs leuk kraamcadeau!
Robert Nieuwkoop

Vier de Tijd   •   Valkenburgweg 7   •   3984 RA   •   Odijk   •    info@vierdetijd.nl

2022 - Vier de Tijd | Ontwerp & realisatie: Matthja.nl & De Goudse Wolf