Bekijk
onze
nieuwe
collectie

 

 

Samenwerking

De slingers van Vier de Tijd zijn meer dan een slinger. Het (-slinger)initiatief is begonnen vanuit de diepgewortelde wens om iets te kunnen betekenen voor mensen waarbij het leven niet vanzelf gaat. Klaas, Susanne en Sara willen impact maken door het creëren van werk voor mensen die minder makkelijk de aansluiting kunnen vinden tot de arbeidsmarkt. Daarom hebben we ervoor gekozen om de slingers te laten maken door het Textielatelier van Reinaerde. In Veenendaal bouwen wij aan een betere wereld.

Maar Vier de Tijd doet nog meer… Wij willen ook impact maken in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Mede door de vele opnames van onze dochter Sara hebben wij van dichtbij ervaren hoe belangrijk het welzijn van een klein kindje in het ziekenhuis is. Vier de Tijd is van mening dat een kind niet in het ziekenhuis hoort te liggen. En als een kind er dan toch ligt, is onze wens dat een kind zich geen patiëntje, maar even kind mag voelen.

Textielatelier Reinaerde

De Bombardon, onderdeel van Reinaerde is een activiteitencentrum en een winkel. Voorheen bestond de Bombardon uit een winkel met ateliers waar mensen met een beperking werken, naar echt meedoen in Veenendaal. Bij deze mensen gaat het leven niet vanzelf. Toch hebben ze veel te bieden en bij te dragen. Bij Reinaerde bouwen ze samen aan een betere wereld om ons heen. Waarin iedereen een rol van betekenis heeft.

De nieuwe winkel is gevestigd aan de Kerkewijk in Veenendaal. Niet alle mensen zijn van de Bombardon meegegaan naar het nieuwe pand aan de Kerkewijk. De bakkerij, het kunstatelier en het textielatelier hebben hun plek gevonden op Arbeidscentrum Veenendaal. Daar was al de houtwerkplaats, fietsenwerkplaats, dienstverlening en inpak en industrie gevestigd.

De medewerkers

In het textielatelier de Bombardon werken mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid. Elke dag werken er tientallen mensen achter de naaimachines. Met veel passie en bevlogenheid worden er prachtige producten gemaakt. Waaronder de handgemaakte slingers van Vier de Tijd.
Vier de Tijd en het textielatelier vinden het belangrijk om mensen met een beperking mee te laten doen. Samen bouwen wij aan een betere wereld om ons heen.

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) is een toonaangevend kinderziekenhuis. Het WKZ biedt zorg aan kinderen uit de provincie Utrecht, maar ook aan kinderen uit de rest van Nederland. En soms zelfs aan kinderen buiten Nederland. Hetzelfde geldt voor vrouwen die zwanger zijn. Ieder kind en iedere zwangere vrouw is welkom. Jaarlijks worden er 7.200 kinderen opgenomen in het WKZ en worden er ruim 2.700 baby’s geboren.

Sommige behandelingen worden alleen in het WKZ gegeven of in een select aantal kinderziekenhuizen. Voorbeelden daarvan zijn stamceltransplantaties en kinderhartoperaties. Het WKZ is een van de vier grootste kinderhartcentra van Nederland. In het WKZ is een 3D echo rotatieapparaat dat slechts op een beperkt aantal plekken in Europa staat. Op het gebied van cystic fibrosis en epilepsie bij kinderen is het WKZ het grootste centrum van Nederland. Op het gebied van diverse zeldzame ziekten is het WKZ hét expertisecentrum en er is een speciale kinder IC.

Even vergeten ziek te zijn

De wens van het WKZ is dat ieder kind eerst kind is en dan pas ziek. Maar voor de kinderen in het WKZ is dit niet vanzelfsprekend. Onderzoeken zijn vaak vervelend, de dagen duren lang en ze missen hun vriendjes en vertrouwde omgeving.

Vrienden UMC Utrecht & WKZ wil de kinderen in het ziekenhuis af en toe laten vergeten dat ze ziek zijn. De wekelijkse voorstellingen in het kindertheater helpen daarbij. Een welkome afleiding voor de kinderen. Even weg van de afdeling, weg van vervelende onderzoeken. Voor de kinderen die niet van de afdeling af mogen, is er kindertheater aan bed.

Door middel van spel kunnen kinderen zich op allerlei gebieden ontwikkelen. Ook als een kind door een ziekte of behandeling is belemmerd, ontdekt het door te spelen wat het nog wel allemaal kan. Spelen helpt bij het verminderen van spanning en bij het verwerken van vervelende ervaringen. Juist daarom is het zo belangrijk dat er in een kinderziekenhuis ruimte en mogelijkheid is voor spelen en dat de kinderen leuke activiteiten krijgen aangeboden.

Samen zorgen voor afleiding en ontspanning

Om alle activiteiten wekelijks te organiseren, is veel geld nodig. Deze kosten vallen niet in een zorgbudget. Vier de Tijd wil per verkochte slinger een bijdrage van 4 euro aan deze stichting doneren.

Wil jij ook iets vaker de slingers ophangen?

»koop nu een slinger

VIER GROOT, koester klein.

Huisje op zijn kop

Als je goed kijkt, zie je tussen de vlaggetjes vier verschillende huisjes op zijn kop hangen. De huisjes staan symbool voor het leven van al die mensen waarbij het leven op zijn kop staat. Het gaat om ernstig zieke kinderen en mensen met een beperking. 

Meer dan een slinger

 

Nederlandse productie

Vier de Tijd laat de handgemaakte slingers door het Textielatelier van Reinearde in Veenendaal maken. In dit atelier werken mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid. Het is een bewuste keuze om de Slingers niet in Aziatische landen te laten produceren. Vier de Tijd kiest voor lokale handgemaakte productie en wil mensen waarbij het leven niet altijd vanzelfsprekend verloopt vertrouwen geven.

Biologisch katoen

Vier de Tijd staat voor duurzaamheid en wil zo min mogelijk negatieve impact op het milieu maken. Wij kiezen voor duurzame biologische grondstoffen. De vlaggetjes van Vier de Tijd zijn gemaakt van biologisch katoen. De katoen wordt verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest of pesticiden. Het is tevens gespannen zonder toevoeging van chemicaliën. Dit zorgt ervoor dat biologisch katoen beter is voor zowel het milieu als voor de gezondheid van de katoenboeren en hun dieren.

Maatschappelijk impact

Niet voor iedereen is het leven vanzelfsprekend. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen elke dag ernstig zieke kinderen. Kinderen waarbij de tijd letterlijk stil staat, terwijl ze eigenlijk net als iedereen de tijd horen te vieren. Vier de Tijd doneert voor elke verkochte slinger een bedrag van vier euro aan Stichting Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis. Hiermee hopen we een bijdrage te kunnen leveren voor een kindvriendelijk verblijf in het kinderziekenhuis. Zodat een ziek kind zich even geen patiëntje, maar een kind mag voelen. 

Geen plastic

Wij zijn ons pas een jaar of 25 bewust van het verschijnsel ‘plastic soup ’. Langzaam worden wij ons bewust wat plastic voor gevolgen heeft voor onze kinderen. Ongeveer 40 procent van alle plastic producten wordt al binnen een maand weggegooid. Een deel van het plastic komt in de natuur terecht. Wetenschappers maken zich grote zorgen welke gevolgen de microplastics voor onze gezondheid hebben. Plastic afval heeft ook grote gevolgen voor de natuur. Vier de Tijd wil een wereld zonder plastic slingers. De slingers van Vier de Tijd zijn gemaakt van biologisch katoen en kunnen een leven lang worden opgehangen. Dus een slinger voor het leven.

Samenwerken

Vier de Tijd wil mensen verbinden. Heb jij een onderneming en ben jij opzoek naar een origineel relatie-, kerst-, jubileum- of verjaardagsgeschenk?
Wij bieden zakelijke klanten de mogelijkheid een combipakket van alle vier de seizoenslingers af te nemen. Wil jij je medewerkers écht in het zonnetje zetten? Hang vandaag nog onze slingers op en laat zien wat jij als ondernemer écht belangrijk vindt.

Ervaringen
Onze dochter heeft in het Wilhelmina Kinderziekenhuis gelegen. Wij weten als geen ander hoe heftig een ziekenhuisopname is. Prachtig om doormiddel van een slinger een kleine bijdrage te kunnen leveren.
Yvonne Drost
Ik was opzoek naar een duurzaam realtiegeschenk. Per toeval kwam ik op deze site terrecht. Inmiddels hebben wij meerdere slingers afgenomen. Hierdoor leveren wij zakelijk een kleine maatschappelijke bijdrage. 
Marjan V.
Ik heb een slinger voor mijn nichtje gekocht. Ze is recent bevallen van een dochter. Zo'n slinger is een onwijs leuk kraamcadeau!
Robert Nieuwkoop

Vier de Tijd   •   Valkenburgweg 7   •   3984 RA   •   Odijk   •    info@vierdetijd.nl

2022 - Vier de Tijd | Ontwerp & realisatie: Matthja.nl & De Goudse Wolf